Εκπαιδευτικό Υλικό

Εκπαιδευτικό Υλικό Θερινού Σχολείου «Κατασκευής Ιστοχώρων με WordPress»

1. Τα slides της πρώτης διάλεξης.

2. Ένα video clip με επίδειξη εγκατάστασης XAMPP και WordPress.

  • Μια διαφορά στο παραπάνω video σε σχέση με αυτό που κάναμε στο μάθημα είναι ότι εμείς εγκαταστήσαμε μόνο τα Apache, PHP, MySQL και phpMyAdmin, και μια δεύτερη ότι εγκαταστήσαμε τα αρχεία του WordPress στο φάκελο C:/xampp/htdocs (σβήσαμε ότι υπήρχε εκεί μέσα) και όχι στο φάκελο c:/xampp/htdocs/wordpress που δείχνει το video.
  • Σας υπενθυμίζεται η χρήση ΜΟΝΟ λατινικών χαρακτήρων (και αριθμητικών ψηφίων) σε ότι πληροφορία ζητείται στη φάση της εγκατάστασης.
  • Για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων, αφού εκκινήσετε apache και mySLQ από το XAMPP Control Panel, δίνετε στον browser τη διεύθυνση: lohalhost/phpmyadmin
  • To collation που ορίσαμε στην νέα database ήταν το utf8-general-ci.

3. WordPress e-learning στο κανάλι youTube του ΤΕΙ Θεσσαλίας

  • Στο youTube, υπάρχει η παραπάνω σειρά video-μαθημάτων για το WordPress για αρχάριους. Τα clips είναι φτιαγμένα από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πτυχιακών εργασιών. Τα μαθήματα αυτά δεν σχετίζονται υποχρεωτικά με το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου. Μπορείτε όμως να τα δείτε εν είδη επανάληψης ή για ευρύτερη ενημέρωση στο θέμα.

4. ZIP αρχείο με εικόνες για χρήση σε galleries.

  • Να αποσυμπιέσετε τις εικόνες σε κάποιο φάκελο ώστε να είναι ορατές στις εφαρμογές (μέσα στο ZIP είναι ορατές μόνο από εσάς)!!

5. Το θέμα (theme) Olsen

  • Ευχαριστούμε τον Γεράσιμο Τσιάμαλο της cssigniter για τη δωρεάν παραχώρηση του theme.

6. Slides για HTML και CSS.

  • Για όσους θέλουν να τολμήσουν! Η HTML είναι η γλώσσα περιγραφής του περιεχομένου των ιστοσελίδων. Η CSS είναι η γλώσσα μορφοποίησης και διάταξης του περιεχομένου σε μια ιστοσελίδα.

7. Λίστα plugins και άλλα (δεν είναι τελική έκδοση): plugins (τελικό).

8. Παράδειγμα child theme με βάση το theme Responsive:  responsive-rigel

9. Διαφάνειες για SEO

10. Λίστα επαναληπτικών (και όχι μόνο) εργασιών.

11. Μεταφορά site από server A σε server B (π.χ. από τοπικό XAMPP σε πάροχο).